Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков проверява отново хода

...
Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков проверява отново хода
Коментари Харесай

Инетронекторът с Гърция почти готов, но не съвсем

Служебният министър на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков проверява още веднъж хода на строителните действия на интерконектора Гърция – България.

" Целта на днешната ми инспекция е да установя дали всичко е приключено, така като окончателно последният период, който беше даден от строителя, беше през днешния ден. Това стана на среща на 8 септември, за която министърът сподели, че „ диалогът бил малко изострен “.

„ Очакванията ми са да видя през днешния ден приключен първи стадий от строителството на обекта, който да може да разреши да бъде въведен в експлоатация ", съобщи през днешния ден Шишков. " Все още имаме малко работа със строителя. Надявам се още тази седмица да приключим с документалната част, за да стигнем и до Акт 16. Ако строителят е подготвен с документите, уповавам се да имаме още резултати другата седмица ", добави той и изрази вяра през днешния ден да открият, че първият стадий от строителството към този момент е приключен.

Пред Нова тв министър председателят Гълъб Донев съобщи, че тази седмица газовата връзка ще има Акт 15. Надеждите на служебната власт са от началото на октомври интерконекторът да влезе в ескплоатация.С неговото стартиране страната ни ще може да получава нужните количества газ от Азербайджан. 
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР